Doi bărbați riscă sancțiuni după ce au mințit la spital că au revenit din Italia

  • 13 Martie 2020 11:20
Doi bărbați riscă sancțiuni după ce au mințit la spital că au revenit din Italia

Doi bărbați băuți au ajuns, noaptea trecută, la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, declarând că s-au întors recent din Italia.

Aceștia au agresat personalul medical, cerându-le medicilor să fie testați la COVID-19, iar după preluarea probelor au spus că au făcut o glumă. Cazul a fost comunicat organelor de drept. Autoritățile din sănătate fac apel către cetățeni să nu inducă în eroare personalul medical, care și așa se află în regim de alertă, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, directorul spitalului, Sergiu Vasilița, a declarat că este vorba despre un caz ieșit din comun. Cei doi bărbați au fost aduși în stare de ebrietate, în jurul orei 02.00. După prelevarea probelor pentru testarea la COVID, aceștia au declarat: „Scuzați, a fost o glumă. Noi nu am fost în Italia. Dați-ne voie să plecăm”.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că astfel de cazuri împiedică activitatea personalului medical, care și așa activează într-un regim alert din cauza fluxului mare de persoane care solicită asistență medicală. Persoanele care fac astfel de glume cu privire la prezența coronavirusului riscă să fie trase nu doar la răspundere contravențională, dar și la răspunde penală. Cazul de la Spitalul „Toma Ciorbă” a fost comunicat poliției.
„Fac un apel și pentru mass-media, și pentru politicieni și pentru unii experți: coronavirusul nu este o infecție care poate genera anumite glume, critici sau o atitudine iresponsabilă. Coronavirusul reprezintă o pandemie. Coronavirus este un exercițiu care mobilizează resursele și profesionale, și financiare. Și eu mizez foarte mult pe responsabilitatea și pe implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră”, a declarat ministra sănătății.
 
Conform datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 și până la 12 martie, au fost raportate 125,5 mii de cazuri de COVID-19 (confirmate clinic și de laborator) și 4 617 decese. În Republica Moldova, până acum, au fost confirmate șase cazuri de infecție cu COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău