Doi bărbați – puși sub învinuire, după ce au răpit un bărbat care se afla în Grigoriopol și l-au maltratat trei zile, ca să obțină 200.000 dolari de la acesta

  • 06 Februarie 2023 13:57
Doi bărbați – puși sub învinuire, după ce au răpit un bărbat care se afla în Grigoriopol și l-au maltratat trei zile, ca să obțină 200.000 dolari de la acesta

Oamenii legii anunță reținerea a doi membri ai unui grup infracțional pentru șantajarea unui bărbat pe care l-au răpit din Grigoriopol și de la care a pretins 200.000 dolari americani, anunță Procuratura Generală.

Potrivit datelor din dosarul instrumentat de procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI și DGUP din cadrul Poliției, bărbatul reținut ar fi comis infracțiunea de comun cu un complice anterior anunțat în căutare anterior, după ce a fost condamnat la 12 ani pentru tâlhărie. Mai exact, cei doi l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla atunci într-un sat din Grigoriopol, în ianuarie 2023 și l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsari Vechi, Criuleni. Acolo, aceștia l-au deposedat de 3.500 USD și l-au deținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, până au obținut promisiunea că le va transmite 200.000 USD.

Ulterior, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini până la localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat. În continuare, timp de peste două săptămâni, până la începutul lui februarie, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Iar atunci când acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică. Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate, reținerea a avut loc sâmbăta, 4 februarie, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Ulterior, procurorii PCCOCS au solicitat în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cei doi au vârste de 31 și 28 de ani, iar ambii sunt domiciliați în Chișinău, cel reținut fiind originar din Grigoriopol. Acesta din urmă este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite „Borman,” care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău. Luni, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința acestora pentru un termen de 30 de zile.

Potrivit legii, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău