Doi bănuiți investigați, după o captură de peste 100.000 țigări în remorca unei mașini care se îndrepta spre Norvegia

  • 28 Decembrie 2023 14:18
Doi bănuiți investigați, după o captură de peste 100.000 țigări în remorca unei mașini care se îndrepta spre Norvegia

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Servicilui Vamal, anunță investigarea a două persoane, după ce anterior una din ele a încercat să scoată din țară țigări în valoare de peste 200.000 lei, transmite Procuratura.

Cei doi bărbați sunt din Moldova, cu vârste de 31 și 38 de ani, cel de-al doilea din ei având rolul de organizator al tentativei de contrabandă. La domiciliile acestora au fost desfășurate percheziții, iar în rezultat au fost ridicați purtători de informații. Acum, aceștia cooperează cu autoritățile de investigație, în vederea finalizării ei, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Urmărirea penală a fost pornită după ce șoferul investigat s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară în postul vamal Leușeni-Albița, la volanul unui microbuz care tracta două remorci, cu destinația spre Norvegia. Acesta a comunicat că nu are nimic de declarat, pe când vameșii au depistat în una dintre remorci peste 100.000 țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău