Doi angajați ai Aparatului Parlamentului, infectați cu COVID-19. PSRM susține că deputații vor sta în izolare încă cel puțin două săptămâni

  • 28 Mai 2020 17:15
Doi angajați ai Aparatului Parlamentului, infectați cu COVID-19. PSRM susține că deputații vor sta în izolare încă cel puțin două săptămâni

Doi angajați ai Aparatului Parlamentului sunt infectați cu coronavirus. Potrivit agenției INFOTAG, aceștia au fost testați, la fel ca și deputații și ceilalți angajați ai Legislativului. 

Vicepreședintele Parlamentului, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a confirmat că șefa aparatului său, Mariana Ambros, a fost diagnosticată cu noul virus.

"Rezultatele testelor au venit în această dimineață. Ultima dată ne-am întâlnit vineri, 22 mai. Deși rezultatele mele sunt negative, am decis că voi rămâne izolat încă câteva zile", a spus politicianul.

De asemenea, coronavirusul a fost diagnosticat la un consilier al vicepreședintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea.

În legătură cu faptul că virusul a fost depistat la angajații Aparatului Parlamentului, deputații Partidului Socialiștilor au scris pe rețelele de socializare că autoizolarea tuturor deputaților și a angajaților Parlamentului va continua încă cel puțin două săptămâni. Aceasta înseamnă că ședințele plenare ale Parlamentului nu vor fi convocate, așa cum cere opoziția.

După cum a informat anterior INFOTAG, pe 21 mai, deputatul Partidului Democrat, Eugeniu Nichiforciuc, a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus. Deși în ajun mulți au fost în contact cu el, deputații au continuat să lucreze încă câteva ore. Pe 22 mai, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a semnat o dispoziție privind autoizolarea tuturor deputaților. Totodată, toți deputați trebuie să fie testați la coronavirus. Testul a fost pozitiv și în cazul deputatului socialist Vladimir Mizdrenco.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău