Doi adolescenți străini au fost depistați ascunși într-un camion întors din Turcia

  • 26 Mai 2021 17:46
Doi adolescenți străini au fost depistați ascunși într-un camion întors din Turcia

Un bărbat a fost reținut de polițiști, fiind suspectat de trafic de persoane. În camionul cu care acesta s-a întors din străinătate au fost depistați doi adolescenți, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, bărbatul reținut revenise din Turcia cu camionul încărcat cu marfă de uz casnic. În timp ce descărca produsele, pe teritoriul unui magazin din orașul Drochia, printre cutii au fost depistați doi adolescenți de origine străină, fără acte de identitate la ei. Aceștia au vârstele de 14 și, respectiv, 15 ani.

Șoferul are 57 de ani și este originar din raionul Drochia. Polițiștii discută cu adolescenții prin intermediul unui traducător. La fața locului sunt prezenți angajații Biroului Migrație și Azil Bălți, care au preluat gestionarea cazului.

Pentru trafic de copii, Codul Penal prevede închisoare de la 10 la 12 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Totodată, persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale, cu privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău