Dodon supără Ucraina | Ivan Gnatișin: Este de neînțeles să recunoști drept legală anexarea Crimeii

  • 26 Octombrie 2016 10:10
Dodon supără Ucraina | Ivan Gnatișin: Este de neînțeles să recunoști drept legală anexarea Crimeii

Ucraina le cere politicienilor moldoveni să nu speculeze pe tema ucraineană în cadrul luptelor politice interne. Declarația a fost făcută de ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Ivan Gnatișin, în replică la afirmațiile liderului socialiștilor moldoveni, Igor Dodon, potrivit căruia Crimeea ar fi teritoriu al Federației Ruse.

„Este de neînțeles poziția unor politicieni, care recunosc drept legală anexarea Crimeii de către Rusia, în situația în care și în Republica Moldova există un teritoriu necontrolat de autoritățile centrale, care pretinde la recunoașterea statalității sale, cu perspectiva aderării la Federația Rusă”, a declarat șeful misiunii diplomatice ucrainene pentru agenția Ukrinform.

În acest context, Ivan Gnatișin a subliniat că Ucraina susține necondiționat suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor recunoscute de comunitatea internațională, fiind un participant activ la procesul de negocieri în problema reglementării transnistrene.
De asemenea, diplomatul ucrainean a menționat că țara sa apreciază sprijinul acordat de Republica Moldova suveranității și integrității Ucrainei, în contextul agresiunii rusești.

El a subliniat că Adunarea Generală a ONU a adoptat pe 24 martie 2014 o rezoluție privind „Integritatea teritorială a Ucrainei”, prin care a refuzat să recunoască orice modificări ale statutului Republicii Autonome Crimeea.

Amintim că liderul socialiștilor, Igor Dodon, candidat la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, a declarat, în cadrul unor dezbateri electorale, că peninsula Crimeea ar fi teritoriu al Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău