Dodon spune că în scurt timp procurorii vor solicita ridicarea imunității unor deputați. Reacția Procuraturii (ZDG)

  • 17 Iulie 11:01
Dodon spune că în scurt timp procurorii vor solicita ridicarea imunității unor deputați. Reacția Procuraturii (ZDG)

Șeful statului se arată sigur de faptul că în timpul apropiat procurorii vor cere în plenul Parlamentului ridicarea imunității unor deputați. Igor Dodon a declarat că banca acuzaților ar fi „destul de lungă” și că astăzi ar fi avut loc percheziții, care vizează actuali deputați din Parlamentul R. Moldova, la mai multe instituții, printre care și Aeroportul Internațional Chișinău.

Declarațiile au fost făcute de președintele R. Moldova pe 16 iulie, în cadrul unei emisiuni de la postul AccentTV., scrie Ziarul de Gardă.

Igor Dodon a invocat că nu ar cunoaște numele deputaților.

„Știu că astăzi deja Procuratura a efectuat percheziții și la aeroport, și la alte instituții, iar acestea vizează deputați din Parlament. Respectiv, nu exclud că în următoarea perioadă de timp, potrivit informațiilor pe care le dețin, Procuratura va veni în Parlament, pentru a cere ridicarea imunității unor deputați. Cred că se va întâmpla. Acest lucru trebuia să se întâmple cu câțiva ani în urmă. Nu sunt de acord că „mai bine mai târziu, decât niciodată”. Tocmai este mai bine să fie făcut la timp, pentru ca unii dintre ei să nu părăsească Moldova. Dar referitor la faptul că, în timpul apropiat, vom vedea inițiativa procurorilor de a ridica imunitatea mai multor deputați, sunt sigur. Nu voi da nume, pentru că nu știu. Cred că scaunul este destul de lung”, a declarat Igor Dodon. Acesta a făcut declarațiile în contextul întrebărilor care i-au fost adresate referitor la Raportul Kroll. 2„

De asemenea, șeful statului a declarat că vor fi schimbări la Procuratura Generală, iar în acest sens lucrează împreună cu „partenerii de guvernare”. Potrivit acestuia, există o părere comună precum că persoanele implicate în furtul din sistemul bancar trebuie să fie trase la răspundere.

Procuratura Generală (PG) nu confirmă și nici nu infirmă declarațiile făcute de Igor Dodon cu privire la faptul că procurorii urmează să solicite ridicarea imunității mai multor deputați din Parlament. Solicitată pentru o reacție de către ZdG, PG a declarat că nu comentează declarațiile făcute de șeful statului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
3,18 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:3,1 m/s
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C
Wed
7 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău