Dodon insistă cu referendumurile: două în acest an și încă unul după alegerile parlamentare

  • 15 Februarie 2017 07:49
Dodon insistă cu referendumurile: două în acest an și încă unul după alegerile parlamentare

Președintele Igor Dodon susține că pe parcursul anului 2017 ar putea fi organizate două referendumuri - unul legat de anularea legii care transformă în datorie de stat așa-numitul „furt al miliardului” și altul privind extinderea prerogativelor prezidențiale în vederea dizolvării Parlamentului.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Dodon a declarat că nu renunță la inițiativa sa de anulare a legii „miliardului” care se află în Parlament, în pofida faptul că nu este agreată nici de Guvern, nici de partenerii externi ai R.Moldova, în primul rând de Fondul Monetar Internațional.

Igor Dodon a anunțat, totodată, că până la începutul lunii martie va veni cu o inițiativă de modificare a Constituției, pentru a lărgi prerogativele președintelui privind cazurile în care poate dizolva Parlamentul. „Nu exclud că am putea ajunge la un referendum pentru atribuții suplimentare oferite președintelui țării. Scopul este să obținem alegeri generale anticipate”, a precizat el.

În cadrul aceluiași interviu, Dodon s-a arătat convins că, în final, se va ajunge la negocieri trilaterale Bruxelles–Moscova–Chișinău, pe care el le-a propus pentru a rezolva „contradicțiile” între acordul de liber schimb semnat de R.Moldova cu Rusia și cel semnat cu Uniunea Europeană, în cadrul Acordului de Asociere.

Totodată, el a spus că nu intenționează să supună unui plebiscit problema orientării politicii externe a R.Moldova până la următoarele alegeri parlamentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău