Dodon, către autoritățile de la Chișinău, București și NATO: O să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă (VIDEO)

  • 28 Iulie 2017 18:06
Dodon, către autoritățile de la Chișinău, București și NATO: O să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă (VIDEO)

Președintele Igor Dodon acuză Guvernul și majoritate parlamentară de la Chișinău că ar tensiona intenționat relațiile moldo-ruse. El susține că autoritățile moldovene, deopotrivă cu cele de la București, care au împiedicat vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova, au organizat „un show rusofob fără precedent”, executând astfel rolul de marionetă într-un joc geopolitic ce ar fi regizat de NATO.

„Dar o să le iasă pe ochi asta, în cele din urmă”, a declarat Igor Dodon într-o conferință de presă pe care convocat-o în această după-amiază la Chișinău.

Potrivit lui Igor Dodon, ar fi vorba despre o „conjurație NATO, care se răfuiește cu Rusia utilizând instrumentele politice docile din Moldova și România”, iar rolul autorităților de la Chișinău sau București ar fi fost doar executiv.

De asemenea, spune el, unul dintre scopurile urmărite ar fi împiedicarea apropierii dintre malurile Nistrului.

„Cu orice scop, se dorește împiedicarea apropierii malurilor Nistrului, deoarece împăcarea cu Transnistria va însemna că nici Unire nu va fi, nici NATO nu va ajunge pe Nistru”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon nu a precizat dacă Dmitri Rogozin va mai veni sau nu la Chișinău, dar a precizat că oricum va participa la manifestațiile organizate mâine la Tighina de administrația separatistă transnistreană, cu ocazia celei de-a 25 aniversări a înființării operațiunii de menținere a păcii din regiune, și va avea o întâlnire bilaterală cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău