Dodon – pe cai mari și strâmbi (Revista presei)

  • 25 Iulie 2017 09:46
Dodon – pe cai mari și strâmbi (Revista presei)

Revista presei din 25 iulie 2017

Evenimentele care au loc în Republica Moldova trădează un scenariu rusesc prin care se urmărește migrarea puterii politice de la PDM și Vlad Plahotniuc către PSRM și pro-rusul Igor Dodon, scrie Deutsche Welle. Cel care, aparent, are acum rol de „coordonator” în politica moldovenească pare să fi acceptat acest târg în schimbul unor garanții personale de securitate, de care ar urma să beneficieze după alegerile parlamentare din 2018. Totodată DW observă că până la această oră, nici un deputat din Parlamentul de la Chișinău nu a cerut suspendarea președintelui pentru intențiile lui Igor Dodon de a decora militari transnistreni, și pacificatorii ruși cu distincții de stat ale Republicii Moldova.

Dodon – pe cai mari și strâmbi, titrează Timpul. Ziarul aruncă un ochi peste gardul președinției, să vadă ce face Igor Dodon pentru culturalizarea tinerilor și constată că acesta face petreceri în colhoz! Că doar nu va crea burse de cercetare în Europa! Nici nu va plăti burse și rezidențe pentru artiști (plastici și vizuali, nu cântăreți!), scriitori și traducători. Nu, președintele tractoriștilor și sudorilor, după cum el însuși recomanda părinților să își crească odraslele, face discotecă pentru tinerii absolvenți. Ar fi interesant să vedem diplomele absolvenților care au chiuit în PMAN.
Igor Dodon știe și face campanie ieftină, care prinde la mulțime, cu atât se ocupă el.

Petru Bogatu scrie în deschide.md că faptul că Putin l-a numit în 2012 pe Dmitri Rogozin reprezentant special în Transnistria spune totul despre atitudinea rușilor față de noi și modul în care abordează problema transnistreană. Liderul de la Kremlinul urmărește nu pacea, nu aplanarea diferendului, ci ridiculizarea eforturilor Chișinăului de a identifica niște soluții. Tocmai de aceea preferă să se exprime în limbajul vulgar al trimisului său, burdușit cu injurii și atacuri suburbane.

Fostul consilier prezidențial Dan Dungaciu, observă în Adevărul că problema principală a celor care guvernează azi la Chișinău (nu sunt nici primii, nici ultimii, probabil) este că nu înțeleg aproape deloc cum funcționează Occidentul. Asta a arătat, încă odată, toată saga primitivă, dar în forță a schimbării sistemului de vot și a Declarației despre retragerea trupelor ruse din Transnistria care a urmat. Modelul este rusesc. Căci ceea ce s-a văzut la Chișinău este, de fapt, o reflectare palidă a modului în care Federația Rusă se raportează la același Occident. Nici rușii nu au înțeles niciodată până la capăt cum funcționează Vestul, scrie Adevărul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău