Documente rupte de Trump, analizate în ancheta asupra asaltului de la Capitoliu

  • 01 Februarie 2022 19:43
Documente rupte de Trump, analizate în ancheta asupra asaltului de la Capitoliu

Comisia Congresului SUA însărcinată cu ancheta asaltului asupra Capitoliului la care au participat simpatizanți ai fostului președinte american Donald Trump a obținut o serie de documente rupte de acesta din urmă când încă era la Casa Albă, potrivit publicației Washington Post, citată marți de AFP.

Potrivit Agerpres, documentele sunt preluate din Arhivele Naționale, care trebuie să păstreze toate documentele de lucru ale președinților americani după plecarea lor de la Casa Albă.

Unele file din aceste documente au fost ''lipite cu scoci'' de către ''responsabilii cu gestionarea documentelor Casei Albe'', iar altele au fost lăsate așa cum sunt, potrivit precizărilor Arhivelor Naționale, care au confirmat cele relatate.

Conform Washington Post, aceste documente fac parte din cele mai mult de 700 de pagini transmise de Arhivele Naționale comisiei parlamentare.

Constituită majoritar din congresmeni democrați, această comisie caută să identifice responsabilitatea fostului președinte republican în atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului. Democrații doresc cu orice preț să publice concluziile anchetei înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului, care vor avea loc la sfârșitul anului, de teamă că după acest scrutin republicanii vor deveni majoritari în Camera Reprezentanților și vor îngropa dosarul.

Comisia a refuzat să ofere precizări despre documentele menționate de Washington Post, dar la jumătatea lunii trecute a anunțat că a început să primească unele documente ''pe care fostul președinte spera să le țină ascunse''.

Conform relatării publicației citate, printre cele circa 700 de pagini primite se găsesc liste cu persoane care l-au vizitat pe fostul președinte ori i-au telefonat pe 6 ianuarie, ziua asaltului, precum și note consemnate în urma acestor discuții.

Comisia de anchetă mai încearcă în acest timp să audieze o serie de apropiați ai fostului președinte. Unii au primit citații, iar alții, precum fiica lui Donald Trump, Ivanka, au fost doar invitați să depună mărturie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău