Documente militare ruse: Operațiunea de capturare a Ucrainei urma să aibă loc în termen de 15 zile

  • 03 Martie 2022 11:30
Documente militare ruse: Operațiunea de capturare a Ucrainei urma să aibă loc în termen de 15 zile

Forțele Armate Ucrainene au intrat în posesia unor documente militare ale forțelor militare ruse de ocupație, din care reiese că planurile Rusiei privind invazia și cucerirea Ucrainei au fost aprobate pe 18, 22 ianuarie, iar operațiunea de capturare a Ucrainei însăși trebuie să aibă loc în termen de 15 zile, și anume de la 20.02. la 06.03 ", transmite defenseromania.ro.

Datorită acțiunilor militare ale unei unități a Forțelor Armate ale Ucrainei, ocupanții ruși pierd nu numai echipamente militare, dar și documente care conțin informații cu privire la acțiunile lor militare în teren, potrivit sursei citate

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene, militari ruși, preocupați să se retragă cât mai repede, pe lângă tehnica militară pe care o abandonează, aceștia uită să distrugă documente militare secrete pe care le au in posesie și care conțin informații cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în teren.

Astfel, Statului Major al Forțelor Armate Ucrainene a publicat ieri mai multe imagini ale unor documente de planificare strategică care au ajuns în posesia militarilor ucraineni. Aceste documente ar fi aparținut uneia dintre unitățile grupului tactic de nivel batalion al brigăzii 810 a Marinei Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

Printre documentele se numără o fișă de lucru, o hartă, planurile unei misiunii de luptă, lista de persoane etc.

În urma analizării acestora, a reieșit că documentele de planificare privind invazia asupra Ucrainei au fost aprobate pe 18, 22 ianuarie, iar operațiunea de capturare a Ucrainei însăși trebuie să aibă loc în termen de 15 zile, și anume de la 20.02. până la 06.03.

Armata 58 a Federației Ruse a avut ca scop final blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului

,,Unitatea inamică a fost nevoită să debarce de pe VDC „Orsk” în zona așezării Stepanivka-1 și să continue să înainteze cu unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, respectiv cu regimentul 177 separat al Corpului Marin al Rușilor. Scopul final al acestor forțe a fost blocarea și preluarea controlului asupra Melitopolului. Deci, data viitoare când cineva dintre prizonieri va spune că a venit să studieze și s-a rătăcit – să nu credeți! Știau, planificau și se pregăteau cu atenție. Iar ocupanților ruși le spunem un lucru: lăsați-vă echipamentul și documentele secrete, vom avea nevoie de ele, mai întâi – pentru apărătorii noștri, iar în al doilea rând – pentru Haga”, precizează Statul Major al Forțelor Armate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău