Documente falsificate, ridicate de la doi cetățeni străini

  • 04 Septembrie 2023 13:40
Documente falsificate, ridicate de la doi cetățeni străini

În punctul de trecere a frontierei Tudora au fost înregistrate la sfârșitul săptămânii trecute două tentative de trecere a frontierei cu documente falsificate. Documentați sunt doi cetățeni străini, transmite Poliția de Frontieră.

În cadrul procedurilor de control al unor pietoni, pe sensul de intrare în Republica Moldova, polițiștii de frontieră au depistat un cetățean al Georgiei de 24 de ani, care a prezentat un comportament suspect. Ca urmare, pietonul a fost supus unei verificări adiționale și asupra lui a fost depistat un permis de conducere georgian cu semne de falsificare. La audieri, tânărul a recunoscut că permisul a fost cumpărat cu 500 de dolari în țara sa de baștină.

De asemenea, pe direcția intrare în Republica Moldova a fost identificat al doilea străin, cetățean al Republicii Turcia de 31 de ani, cu document falsificat. Acesta s-a prezentat în calitate de pasager la o rută ocazională. Din declarațiile persoanei, pe teritoriul Ucrainei ar fi comis unele încălcări în traficul rutier și permisul de conducere i-a fost ridicat de polițiști. În aceste circumstanțe, străinul ar fi apelat la un intermediar, găsit pe internet, și a perfectat ilegal un alt permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile turcești.

În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău