Documente de război ale lui Putin găsite în Ucraina: Care era planul liderului de la Kremlin

  • 12 Mai 2022 15:20
Documente de război ale lui Putin găsite în Ucraina: Care era planul liderului de la Kremlin

Serviciul de Informații militare (DBR) din Ucraina a anunțat miercuri, 11 mai 2022, că a găsit mai multe documente importante de război, abandonate de forțele armate ale Rusiei, în timp ce investiga orașul Trostianeț din nord-estul țării, scrie ziare.com.

Acestea au scos la iveală faptul că Vladimir Putin se pregătea să preia controlul asupra întregii Ucraine, potrivit sursei citate

Documentele armatei ruse dezvăluiau planuri de ocupare a Ucrainei, în totalitate, o strategie pe care Putin a avut-o încă de la începtul invaziei din 24 februarie, potrivit IBTimes.

”Anchetatorii Servicului de Informații militare DBR au dat de documente importante ale forțelor armate ale Federației Ruse, care arată o perspectivă clară asupra faptului că Rusia se pregătea să preia întregul teritoriu al Ucrainei.

Toate aceste informații vor fi luate și studiate”, a declarat Oleksiy Sukhachev, șeful acestei instituții din Ucraina, într-o postare de Telegram.

Armata rusă a folosit orașul Trostianeț ca o cale de trecere pentru tancurile sale, care se îndreptau spre capitala Kiev. Cu toate astea, soldații Moscovei au fugit mai târziu din oraș, după ce au fost întâmpinați de rafale de arme de către rezistența ucraineană. Ocupația rusă a transformat mare parte din oraș în dărâmături.

Documentele armatei ruse recuperate de Ucraina par să confirme avertismentele oficialilor din Serviciile de Informații, care spuneau că, Kremlinul intenționează să preia mai mult decât regiunea de est a țării.

Când Vladimir Putin a anunțat prima dată invazia din 24 februarie, el a spus că ”operațiunea militară specială” vizează ”denazificarea” Ucrainei. El a adăugat, de asemenea, că dorește să asigure statutul de țară neutră a Ucrainei, prin cucerirea rapidă a Kiev-ului. Cu toate astea, planul a eșuat, forțându-l pe Putin să-și repoziționeze forțele în regiunea de est din Donbas.

În ciuda schimbării acțiunii trupelor ruse, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a declarat că Putin nu a dat niciun indiciu că și-a modificat planurile de a controla întreaga Ucraină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău