Documentarul "colectiv", inclus de Barack Obama pe lista cu filmele și serialele sale preferate din 2020

  • 18 Decembrie 2020 19:50
Documentarul

Documentarul "colectiv", în regia lui Alexander Nanau, se numără printre filmele favorite ale fostului președinte al Statelor Unite, Barack Obama, care a publicat vineri lista cu lungmetrajele și seriile de televiziune preferate din 2020, conform unei tradiții anuale, relatează Variety, preluat de AGERPRES.

Barack Obama a publicat vineri pe conturile sale de pe rețelele de socializare lista cu filmele și seriile de televiziune preferate din 2020.

"Anul acesta, la fel ca toți ceilalți, am petrecut destul de mult timp blocați în casă, iar odată ce streaming-ul a estompat și mai mult liniile de demarcație între filmele de cinema și producțiile de televiziune, am extins lista pentru a include poveștile vizuale care mi-au plăcut în acest an, indiferent de format", a scris fostul președinte american.

Pe lista cu filmele favorite din acest an ale fostului președinte se numără "Ma Rainey's Black Bottom", "Beanpole", "Bacurau", "Nomadland", "Soul" și "Lovers Rock". Lista include și producțiile "Mank", "Martin Eden", "Let Him Go", "Time", "Boys State", "Selah And The Spades" și "Crip Camp" (produs de compania Higher Ground a soților Obama).De asemenea, pe lista cu filmele preferate de Barack Obama în acest an figurează și documentarul "colectiv", care spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc la 30 octombrie 2015.

Printre producțiile de televiziune care l-au captivat în acest an pe fostul lider de la Casa Albă se numără mini-seria documentară despre Michael Jordan "The Last Dance", hit-ul Netflix "The Queen's Gambit" și "I May Destroy You". De asemenea, lista cu seriile TV preferate de Barack Obama, care în acest an este considerabil mai generoasă în comparație cu cea de anul trecut, include seriile "Better Call Saul", "The Boys", "The Good Lord Bird", "Devs", "Mrs. America", "The Good Place" și "City So Real".

La începutul săptămânii, Obama a dezvăluit care au fost cărțile sale preferate în acest an, printre acestea numărându-se "The Vanishing Half" de Brit Bennett, "Caste" de Isabel Wilkerson și "Twilight of Democracy" de Anne Applebaum. Fostul lider de la Casa Albă nu a inclus însă volumul său de memorii "A Promised Land", publicat la sfârșitul acestui an, deși a glumit că acesta este totuși "o carte destul de bună".

"colectiv", în regia lui Alexander Nanau, a fost desemnat sâmbătă seară cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film, în cadrul unei ceremonii desfășurate online din cauza pandemiei.

Documentarul "colectiv" este și propunerea României la Premiile Oscar 2021, în secțiunea "Cel mai bun lungmetraj internațional", anterior numită "Cel mai bun film străin". Este prima oară când un documentar este propunerea României în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film.

Premiera mondială a documentarului a avut loc în 2019 la Festivalul Internațional de Film de la Veneția. 

Sursa:AGERPRES


 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău