Document UE | Rusia desfășoară o „semnificativă campanie de dezinformare” în UE, cu privire la coronavirus

  • 18 Martie 2020 16:23
Document UE |  Rusia desfășoară o „semnificativă campanie de dezinformare” în UE, cu privire la coronavirus
Time.com

Mass-media ruse au desfășurat "o semnificativă campanie de dezinformare" împotriva Occidentului, pentru a agrava impactul noului tip de coronavirus, a genera panică și a semăna neîncredere, potrivit unui document al Uniunii Europene consultat miercuri de Reuters.

„Este în curs o semnificativă campanie de dezinformare din partea mass-media de stat ruse și furnizorilor de știri pro-Kremlin cu privire la COVID-19”, se precizează în acest document intern, ce datează din 16 martie.

„Scopul global al dezinformării desfășurate de Kremlin este de a agrava criza de sănătate din țările occidentale... în linie cu strategia mai amplă a Kremlinului de a încerca să submineze societățile europene”, se arată în documentul de nouă pagini, elaborat de Serviciul European de Acțiune Externă, care îl asistă pe Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă și de securitate comună.

Potrivit acestuia, o bază de date specializată din UE a consemnat aproape 80 de cazuri de dezinformare legată de noul coronavirus, începând din 22 ianuarie.

Prin propagarea de "fake news" contradictorii și confuze în engleză, spaniolă, italiană, germană și franceză, campania rusă urmărește să îngreuneze demersurile UE de a comunica răspunsul său la pandemie, se afirmă în document.
 
Sursa: Agerpres/Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău