DOC | Președintele Maia Sandu a prezentat raportul după 100 de zile de activitate

  • 02 Aprilie 2021 16:00
DOC | Președintele Maia Sandu a prezentat raportul după 100 de zile de activitate

Președinta Maia Sandu și-a prezentat raportul de activitate la 100 de zile de la preluarea mandatului. În această perioadă, președinția s-a concertat pe trei priorități – ieșirea din criza sanitară și economică, acțiuni anti-corupție și scoaterea din izolare internațională a Republicii Moldova.

”În trei luni am reușit să redeschidem și intensificăm cooperarea cu cei mai importanți parteneri internaționali și să obținem sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar și umanitar semnificativ și să generăm un proces de curățare a instituțiilor statului de corupție”, se arată în raportul de activitate al Maiei Sandu.

Potrivit acestuia, au fost îndeplinite 44 de acțiuni, între care obținerea mai multor loturi de vaccinuri, donate de România și prin intermediul Platformei Covax, mai multe întâlniri de rang înalt și discuții purtate de președinta Maia Sandu cu mai mulți șefi de state și lideri europeni, care și-au exprimat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și sesizarea adresată Curții Constituționale, în vederea constatării circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului. 

„Este nevoie de multă muncă și de eforturi conjugate din partea mai multor instituții pentru a realiza modernizarea Republicii Moldova – de un guvern stabil și profesionist, de o majoritate de deputați responsabili, de o procuratură funcțională, de instituții de drept eficiente și independente”, se subliniază în raport.

Întregul raport de activitate poate fi consultat AICI

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău