DOC | O gafă diplomatică a lui Igor Dodon, criticată de opoziție

  • 27 Februarie 2017 08:31
DOC | O gafă diplomatică a lui Igor Dodon, criticată de opoziție

Reacția lui Igor Dodon la demersul comun al Ambasadelor SUA și României la Chișinău prin care șeful statului a fost solicitat să dea explicații după ce nu le-a permis militarilor moldoveni să participe la exerciții militare la Galați, este criticată de o parte a clasei politice.

”Corespondența lui Dodon cu cei doi ambasadori demonstrează cât de dăunătoare pot fi ignoranța și aroganța acestuia pentru interesele naționale ale Republicii Moldova”, scrie pe Facebook, liderul PAS Maia Sandu. Potrivit acesteia, ”O țară mică precum a noastră poate să-și promoveze interesele la nivel regional și internațional printr-o politică externă înțeleaptă, nu prin afișarea frustrărilor personale și a lipsei de respect în raport cu partenerii țării”.

Precizăm că după ce Igor Dodon a blocat participarea militarilor noștri la exercițiul preconizat la Galați în perioada 20 februarie - 1 martie 2017, alături de colegi din România și SUA, ambasadorii celor două țări au solicitat pe 21 februarie o explicație de la Președinție.

DOC | O gafă diplomatică a lui Igor Dodon, criticată de opoziție

Într-o presupusă scrisoare de răspuns, pe 24 februarie, publicată de site-ul www/independent.md, Igor Dodon a scris că Republica Moldova e un stat suveran și independent și că ”Președinția nu acceptă comentarii din exterior și orice ingerință în activitatea sa și în deciziile care sunt luate”.

DOC | O gafă diplomatică a lui Igor Dodon, criticată de opoziție

Atât ambasadorii în demersul lor, cât și Igor Dodon în scrisoarea de răspuns anunță că nu vor da publicității corespondența, însă aceasta a apărut totuși duminică în spațiul public fiind dezvăluită pe site-ul independent.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău