DOC | Lista cadourilor primite de Maia Sandu în calitate de președinte. Ce i-au dăruit președinții României, Franței, Ucrainei și Consiliului Europei

  • 03 Aprilie 2021 13:00
DOC | Lista cadourilor primite de Maia Sandu în calitate de președinte. Ce i-au dăruit președinții României, Franței, Ucrainei și Consiliului Europei

Președintele Maia Sandu a făcut publică lista cadourilor primite în primele luni de aflare în funcție.

Astfel președintele României, Klaus Ioahnnis i-a dăruit Maiei Sandu o ie tradițională (3.000 de lei) și cartea  „Today's Knights, Order of Romania”, autor Antti Ruokonen (900 de lei), liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski - o farfurie din ceramică (2.500 de lei), iar președintele Franței, Emmanuel Macron - o eșarfă Vintage Hermes din mătase naturală (8.150 de lei) și cartea „The Alps”- High Mountains in motion, autor Lorenzo Andreas Fischer (720 de lei). 

De asemenea, președintele Consiliului European, Charles Michel, i-a oferit în dar Maiei Sandu o eșarfă Vintage Hermes din mătase naturală cu o valoare estimată la 3.800 de lei. 

Președintele a primit cel mai scump cadou de la ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, fiind vorba de un set de veselă din porțelan pentru ceai de la producătorul Bernardaud care costă circa 15.300 de lei. 

În total, Maia Sandu a primit până acum 20 de cadouri, majoritatea fiind transmise în posesia instituției prezidențiale. 

Lista cadourilor poate fi consutată AICI

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău