DOC | Hotărârea CNESP. Accesul în incinta tuturor spațiilor comerciale sau de agrement va fi permis doar cu prezentarea certificatului COVID-19

  • 20 Ianuarie 2022 16:59
DOC | Hotărârea CNESP. Accesul în incinta tuturor spațiilor comerciale sau de agrement va fi permis doar cu prezentarea certificatului COVID-19

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ a emis astăzi o nouă hotărâre în contextul majorării numărului cazurilor de infectări cu noua tulpina Omicron. În document, CNESP precizează că intrarea în spațiile comerciale și de agrement va fi permisă doar în baza prezentării certificatului COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, prin derogare de la această regulă, se va permite accesul clienților fără prezentarea Certificatului COVID-19 în: magazinele alimentare, cele zoo, farmacii, unități de comercializare a produselor farmaceutice și/sau articolelor medicale și ortopedice, unități medicale și de vaccinare, bănci și subdiviziunile acestora, organizații de creditare nebancară, furnizori de servicii poștale și de curierat, furnizori de servicii comunale, asigurători, unități comerciale ale operatorilor de comunicații electronice și agenților lor, case de schimb valutar, stații de alimentare cu combustibil (stații PECO), gări auto și feroviare, notează sursa citată.

Accesul în centrele comerciale este permis clienților doar în baza Certificatului COVID-19, cu excepția cazului în care clientul merge către unitățile sus-menționate, și doar dacă este acces direct din stradă la respectivele unități sau sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele comerciale.

Vânzătorii și lucrătorii unităților comerciale vor atenționa clienții despre necesitatea respectării distanței fizice de cel puțin 1 metru, cu excepția membrilor unei familii sau a grupurilor de maximum 2 persoane.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea de deservire la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare - cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Activitatea de deservire se va desfășură în intervalul orelor 7.00 - 22.00, iar după orele 22.00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum și livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta/teritoriul unității.

Hotărârea nr. 2 din 20 ianuarie 2022 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică poate fi consultată AICI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău