DOC | Deputați anti-europeni, cu pașaport românesc. Socialiștii care nu au renunțat la cetățenia română, cum a promis Dodon

  • 09 August 2017 14:02
DOC | Deputați anti-europeni, cu pașaport românesc. Socialiștii care nu au renunțat la cetățenia română, cum a promis Dodon

În campania electorală pentru parlamentarele din noiembrie 2014, dar și după alegeri, liderul PSRM, Igor Dodon, în prezent președinte al Republicii Moldova, declara că deputații socialiști care dețin și cetățenia României vor renunța la aceasta. Până în prezent, însă, șase deputați PSRM continuă să se bucure de calitatea de cetățean european, manifestând o poziție anti-europeană.

Aleșii poporului care dețin dubla cetățenie sunt Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi, relatează portalul „Moldova Curată”.

Asociația Presei Independente a solicitat Autorității Naționale pentru Cetățenie din România (ANCR) informația despre deputații socialiști care dețin în prezent cetățenia statului român. ANCR a răspuns că șase din cei 24 de aleși ai poporului din lista PSRM sunt cetățeni români.

Cei mai mulți dintre ei au refuzat să răspundă la întrebarea reporterului cu privire la cetățenia română pe care continuă să o dețină.

Printre „meritele” unora dintre cei șase parlamentari socialiști cu cetățenie română, „Moldova Curată” menționează, bunăoară, că Maxim Lebedinschi a înregistrat în acest an un proiect de lege conform căruia drapelul CSI să trebui să fie  arborat alături de cel al Republicii Moldova și Uniunii Europene pe instituțiile de stat și la evenimentele oficiale. Anatolie Labuneț a intrat în vizorul presei după ce le-a adresat expresii injurioase liderilor Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru și Ana Guțu, și fostului președinte român Traian Băsescu. La rândul său, Ghenadi Mitriuc a susținut în Parlament gestul lui Igor Dodon, care a refuzat să promulge un protocol de amendare a Acordului de cooperare în domeniul militar încheiat între România și Republica Moldova, calificându-l ca „o tentativă de atac a României asupra statalității Republicii Moldova”.

De asemenea, nici un deputat socialist nu a reacționat atunci când colegul lor, Vlad Bătrâncea, a rupt harta României Mari în timpul unei ședințe a Legislativului din decembrie 2015, menționează la final „Moldova Curată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău