DOC | Adrian Candu a declarat la audieri că a aflat pentru prima dată despre problemele din sistemul bancar, după ce a fost numit ministru al Economiei

  • 30 Iulie 2019 20:14
DOC | Adrian Candu a declarat la audieri că a aflat pentru prima dată despre problemele din sistemul bancar, după ce a fost numit ministru al Economiei

Deputatul democrat, Andrian Candu, fost ministru al Economiei în perioada 2014-2015 a fost audiat astăzi în Comisia de anchetă pentru investigarea ”furtului miliardului”.

Într-o declarație pentru presă, Adrian Candu a spus că a vorbit despre contextul fraudei bancare, discuțiile din comitetul de stabilitate financiară, negocierile  cu Fondul Monetar Internațional, dar și despre garanția bancară și motivele acordării ei.

Am discutat despre acel împrumut de urgență care a fost aprobat de guvernul Leancă și despre motivele lui. Menirea lui a fost ca cele trei bănci cu probleme să aibă lichidități suficiente pentru a acorda banii înapoi oamenilor, agenților economici, care aveau depuneri la acele bănci”.

Ulterior, Adrian Candu a făcute publice declarațiile sale, în care se arată că a aflat pentru prima dată, în detalii, despre problemele din sistemul bancar, după ce a fost numit ministru al Economiei, când a început să participe la ședințele Comitetului de stabilitate financiară.

Potrivit anunțului făcut anterior de reprezentanții Comisiei parlamentare de anchetă, la ședința de astăzi trebuia să fie audiat și fostul procuror general, Corneliu Gurin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău