Doborârea zborului MH17 deasupra estului Ucrainei: Un acuzat rus pledează nevinovat. Procesul de judecată s-a încheiat după mai mult de doi ani iar verdictul va fi anunțat în toamnă

  • 10 Iunie 2022 20:09
Doborârea zborului MH17 deasupra estului Ucrainei: Un acuzat rus pledează nevinovat. Procesul de judecată s-a încheiat după mai mult de doi ani iar verdictul va fi anunțat în toamnă

Un bărbat rus acuzat de doborârea zborului Malaysia Airlines MH17 deasupra estului Ucrainei a pledat nevinovat vineri la încheierea unui lung proces în Țările de Jos, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Într-un mesaj video difuzat la un tribunal din apropierea Aeroportului Schiphol din Amsterdam, Oleg Pulatov a declarat că nu este vinovat și nu are nimic de-a face cu doborârea zborului, în care și-au pierdut viața toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului.

Odată cu această declarație, procesul a patru foști responsabili ai separatiștilor proruși - toți judecați în lipsă - s-a încheiat după mai mult de doi ani. Judecătorii vor delibera acum și nu se așteaptă un verdict mai devreme de noiembrie.

Avionul Malaysia Airlines a fost doborât în iulie 2014 deasupra estului Ucrainei, în drum de la Amsterdam spre Kuala Lumpur. Lupte grele aveau loc atunci între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Întrucât majoritatea victimelor erau olandeze, procesul are loc în Țările de Jos. Procurorii cer închisoare pe viață.

Experți internaționali și anchetatori au descoperit că avionul a fost doborât de o rachetă rusească sol-aer de tip Buk.

Pulatov a fost singurul inculpat reprezentat în instanță. El a declarat că acuzațiile sunt nefondate.

Avocații săi au pledat pentru achitare, vorbind despre lacune majore în investigație. Procurorii au fost părtinitori, au declarat ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău