Doar una din trecerile subterane din Capitală va fi reparată în acest an. Explicația primarului interimar

  • 17 Septembrie 2018 12:33
Doar una din trecerile subterane din Capitală va fi reparată în acest an. Explicația primarului interimar Timpul

Trecerea subterană din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1, sectorul Botanica, va fi reparată până la sfârșitul anului.

Din bugetul municipal au fost alocați nouă milioane de lei. Răspunzând la întrebările presei după ședința operativă de la Primărie, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că la începutul anului s-a anunțat reparația a opt treceri subterane, dar nu s-a reușit, transmite IPN.

Viceprimarul Nistor Grozavu va discuta cu agentul economic care gestionează mall-ul din preajmă pentru a stabili data începerii lucrărilor la pasajul subteran de la Botanica. Reparația celorlalte treceri subterane este lăsată pentru anul viitor.

„Problema rămâne la balanța cui se va afla la întreținere. Ele pot fi reparate, dar în jumătate de an putem să avem situația de acum. Eu nu pot să fiu responsabil de starea în care au ajuns pe parcursul mai multor ani, mai ales de cele care nu ne aparțin nouă, ca municipiu. Ele printr-o minune au ajuns în proprietatea agenților economici, au fost privatizate. Agentul economic este dator către municipiu cu 12 milioane de lei și nu vrea să plătească banii respectivi”, a spus Ruslan Codreanu.

În municipiul Chișinău sunt 20 de pasaje pietonale subterane. Douăsprezece dintre acestea sunt transmise în gestiunea unor agenți economici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău