Doar puțin peste 1 mie dintre funcționarii moldoveni au depus până în prezent declarațiile de avere

  • 13 Februarie 2018 19:51
Doar puțin peste 1 mie dintre funcționarii moldoveni au depus până în prezent declarațiile de avere

De la începutul anului, doar 1100 din din numărul total de 65 mii de funcționari din Republica Moldova au depus declarații de avere și interese personale. Cifră a fost fîcută publică în cadrul ședinței Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Președintele ANI, Rodica Antoci, a anunțat că Centrul de Telecomunicații Speciale a distribuit deja 43 de mii de semnături electronice, iar zilnic au loc vizite la instituțiile de stat, pentru a-i instru pe funcționari cu privire la depunerea declarațiilor.

Ea mai menționat că, deocamdată, nu toate entitățile care dețin registru electronic s-au logat în sistem pentru a complet a registrele.

Declarația în formă electronică se consideră recepționată de Autoritatea Națională de Integritate dacă subiectul declarării primește recipisa electronică de confirmare a acceptării acesteia.

Antoci și-a exprimat îngrijorarea că la sfârșitul lunii martie, atunci când expiră perioada de depunere a declarațiilor, fluxul mare de declarații depuse în ultimul moment ar putea suprasolicita sistemul și crea probleme pentru funcționarea acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău