Doar persoanele vaccinate pot intra în mall-urile din Indonezia: „Oamenii pot fi siguri că oricine vine este sănătos"

  • 13 August 2021 19:42
Doar persoanele vaccinate pot intra în mall-urile din Indonezia: „Oamenii pot fi siguri că oricine vine este sănătos

Mall-urile din Jakarta s-au redeschis doar pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19. Indonezia aplică încă o serie de restricții antipandemice, iar mall-urile pot funcționa doar la 25% din capacitate și doar cei care fac dovada imunizării pot avea acces, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Clienții trebuie să dovedească, prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil, că au fost inoculați cel puțin o dată.

Conform datelor oficiale, doar aproximativ 1 din 5 indonezieni au primit cel puțin un vaccin împotriva COVID-19, în cadrul unei campanii naționale de vaccinare ce a fost lansată în luna ianuarie.

„Este o măsură pozitivă pentru mall-uri. Astfel vizitatorii pot fi siguri că oricine intră în mall a fost scanat și este considerat sănătos și sigur", a declarat Eka Dewanto, directorul general al Pondok Indah Mall din nordul capitalei indoneziene.

De la începutul pandemiei Indonezia a înregistrat peste 3,8 milioane de cazuri și 115.000 de decese puse pe seama noului coronavirus, la o populație de peste 270 de milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău