Doar o treime dintre cei care s-au înscris la examen pentru a ajunge procurori în temeiul vechimii în muncă au șanse de admitere în profesie (Bizlaw)

  • 08 Mai 2019 10:23
Doar o treime dintre cei care s-au înscris la examen pentru a ajunge procurori în temeiul vechimii în muncă au șanse de admitere în profesie (Bizlaw)

Doar o treime dintre candidații care s-au înscris la examenele de absolvire, pentru persoanele care candidează la funcția de procuror în temeiul vechimii în muncă, le-au și promovat. Potrivit informațiilor prezentate de Institutul Național al Justiției, la examen s-au înregistrat 73 de persoane, dar au trecut de probe doar 27. Patru persoane au nota medie mai mare de 9, iar cea mai mică este 5,43.

În cazul potențialilor candidați la funcția de judecător rata de promovare este mai bună. Astfel, din 118 persoane care au fost admise la examen, au promovat toate etapele 84 de candidați. Cea mai mică medie este 6, iar două persoane au obținut nota medie 10. De altfel, alte 16 persoane au o medie mai mare de 9, scrie bizlaw.md

Amintim că, examenul pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă pentru accederea în funcția de judecător sau de procuror îl susțin persoanele licențiate în drept cu o vechime în muncă nu mai mică de cinci ani.

Temei pentru depunerea cererii de participare la examenul pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau de procuror îl constituie hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii și, respectiv, hotărârea Consiliului Superior al Procurorilor privind remiterea materialelor solicitanților la funcțiile de judecător sau de procuror în temeiul vechimii în muncă pentru susținerea examenului în fața Comisiei pentru examenele de absolvire a Institutului Național al Justiției. Examenul este susținut în două etape.

sursa: bizlaw.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău