DNA cere începerea urmăririi penale față de Elena Udrea

  • 02 Februarie 2015 11:03
DNA cere începerea urmăririi penale față de Elena Udrea

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi cere procurorului general începerea urmăririi penale față în cazul foștilor miniștrii Ion Ariton și Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție Laura Codruța Koveși cere procurorului general începerea urmăririi penale față în cazul foștilor miniștrii Ion Ariton și Elena Udrea, ambii cercetați în dosarul gala Bute. 

Procurorii fac în această 18 percheziții în capitală și în 4 județe în dosarul " Gala Bute".

Percheziții au loc și la domiciliul lui Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box dar și alte persoane și sediile unor firme.

În acest caz sunt cercetate mai multe fapte de corupție, iar procurorii caută dovezi în legătură cu procedurile de achiziție, din fonduri publice și europene.

Dosarul este de mai mulți ani în atenția procurorilor anticorupție.

Este vorba despre modul în care a fost finanțat și s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute și Jean-Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului și Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Potrivit unor surse citate de reporetrul nostru Mădălina Verman, procurorii anti-corupție au descoperit că o parte din banii din fonduri europene, destinați organizării Galei ar fi ajuns la Rudel Obreja, care în acea perioadă conducea Federația Română de Box.

În același dosar procurorii au constatat mai multe infracțiuni de corupție în cazul unor angajați ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău