Dmitro Kuleba: Moscova să se retragă ”din fiecare metru pătrat” al Ucrainei. Nu poate exista pace cu orice preț

  • 29 Martie 2023 08:30
Dmitro Kuleba: Moscova să se retragă ”din fiecare metru pătrat” al Ucrainei. Nu poate exista pace cu orice preț

Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, a cerut marți ca Moscova să se retragă 'din fiecare metru pătrat' al Ucrainei. Adresându-se online unui forum de discuții asupra 'păcii în Ucraina' sub auspiciile SUA, seful diplomației de la Kiev a precizat că pacea cu orice preț este o iluzie.

Nu poate exista pace cu orice pret, a spus ministrul ucrainean de Externe în timpul videoconferinței ”O pace justă și durabilă pentru Ucraina”, găzduită de SUA, scrie stirile.tvr.ro.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe:  Vreau să subliniez că poporul ucrainean va accepta pacea numai dacă i se va garanta că rușii încetează total agresiunea, trupele rusești se retrag total de pe teritoriul Ucrainei și va fi restaurată integritatea teritorială a țării noastre în granițele recunoscute internațional.

Gazdă a reuniunii în format de videoconferință, secretarul de stat american Antony Blinken a avertizat împotriva unei ”capcane cinice” pe care o întind unele inițiative de pace, fără a le numi.

China a prezentat recent propuneri pentru a se pune capăt războiului în Ucraina, primite cu răceală de Occident, care insistă asupra suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău