Dmitro Kuleba: Există o schimbare clară de ton din partea Rusiei, dar nu sunt motive pentru a crede că războiul se va încheia în câteva zile

  • 01 Aprilie 2022 12:08
Dmitro Kuleba: Există o schimbare clară de ton din partea Rusiei, dar nu sunt motive pentru a crede că războiul se va încheia în câteva zile

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, susține că nu există motive pentru a crede că războiul pornit de Rusia împotriva țării sale se va încheia în câteva zile. Într-un interviu acordat unui post tv din Polonia, șeful diplomației din Ucraina a precizat că la recenta rundă de discuții de la Istanbul s-a constatat "o schimbare clară de ton'' din partea delegației ruse, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, Kuleba a făcut acest comentariu într-un interviu acordat postului polonez de știri TVN24, informează thenews.pl. El a declarat că, în calitate de diplomat, "crede în negocieri", iar la recenta rundă de discuții de la Istanbul s-a constatat "o schimbare clară de ton'' din partea delegației ruse.

În același timp, ministrul de externe ucrainean a spus că, deși Rusia ''și-a retras unele unități și echipamente din nordul Ucrainei'', mai multe orașe ucrainene continuă să fie bombardate, iar ''rușii declară deschis că plănuiesc o ofensivă pe scară largă în regiunea Donbas''.

Dmitro Kuleba a lansat un apel către NATO să ''arate voință politică'' și să furnizeze echipamente militare și muniție Ucrainei.

El a reafirmat că Ucraina ar fi dispusă să ia în considerare un statut neutru cu condiția existenței unor ''garanții și mecanisme de securitate reale'' din partea unui număr suficient de țări. Acest statut de neutralitate ar însemna că Ucraina nu ar adera la NATO, dar țara rămâne decisă să devină membră a Uniunii Europene.

De asemenea, Kuleba a menționat că președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz vor putea avea în continuare convorbiri cu președintele rus Vladimir Putin "pentru a încerca să pună capăt războiului și suferinței''.

''Totuși, niciun acord nu poate fi convenit în numele Ucrainei și pe la spatele ei'', a subliniat șeful diplomației de la Kiev, mai scrie sursa citată de Agerpres.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău