Dmitro Firtash, oligarhul îmbogățit de Vladimir Putin, afirmă că Rusia va pierde războiul din Ucraina

  • 29 Aprilie 2022 14:50
Dmitro Firtash, oligarhul îmbogățit de Vladimir Putin, afirmă că Rusia va pierde războiul din Ucraina

Oligarhul ucrainean Dmitro Firtash, care și-a construit averea cu ajutorul Kremlinului, afirmă acum, din locuința sa din Austria unde este arestat la domiciliu, că Vladimir Putin nu poate câștiga războiul din Ucraina, potrivit Sky News, ciitat de G4media.ro.

Potrivit sursei citate, într-un interviu acordat NBC News, miliardarul Dmitro Firtash a declarat: „Nu va ieși niciodată victorios”. „Indiferent ce se va întâmpla, Rusia va pierde”.

Dmitro Firtash și-a făcut averea vânzând gaze naturale rusești în Ucraina și acum se luptă cu extrădarea în SUA, unde se confruntă cu acuzații de conspirație și mită. El se află în arest la domiciliu de opt ani.

Firtash îl avertizează pe Putin: „Este timpul să ne oprim. Nu va exista nicio victorie. Cu cât războiul va dura mai mult, cu atât mai rău va fi pentru poporul rus, nu doar pentru poporul ucrainean”.

Delimitarea sa de Putin vine după cea a lui Oleg Tinkov, un oligarh care a numit „masacrul” Moscovei în Ucraina un „război nebunesc”. Oleg Deripaska a cerut, de asemenea, încetarea războiului, fără a-l critica însă direct pe Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău