Dmitri Rogozin sosește astăzi în Republica Moldova

  • 05 Iulie 2016 08:50
Dmitri Rogozin sosește astăzi în Republica Moldova

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, sosește astăzi, în fruntea unei delegații a Guvernului Federației Ruse, într-o vizită de două zile, în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei de la Chișinău, delegația Guvernului Federației Ruse, va discuta cu autoritățile Republicii Moldova aspectele cooperării comercial-economice dintre două state, posibilitățile de dezvoltare ale acestora, problemele existente, precum și alte chestiuni legate de relațiile bilaterale.

Amintim că vizitele lui Dmitri Rogozin au fost însoțite de fiecare dată de proteste și scandaluri, în special din cauza susținerii deschise a acestuia manifestate pentru regiunea separatistă din stânga Nistrului, dar și a criticilor dure față de încercările Republicii Moldova de a se apropia de Uniunea Europeană.

Una din ultimele sale vizite la Chișinău, în mai 2014, s-a încheiat cu un scandal diplomatic, după ce autoritățile de la Kiev au interzis avionului în care se afla oficialul rus să survoleze teritoriul ucrainean. Atunci Dmitri Rogozin a plecat la Moscova cu un avion de cursă. Tot atunci, autoritățile moldovene au confiscat din avionul lui Dmitri Rogozin liste cu semnături pentru independența Transnistriei, pe care acesta le-a luat de la Tiraspol.

Dmitri Rogozin, care este și reprezentantul special al Kremlinului pentru regiunea transnistreană va merge și de această dată la Tiraspol, potrivit presei transnistrene, după ce recent el a avut o întrevedere la Moscova cu liderul separatist Evgheni Șevciuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău