Dmitri Peskov: Kremlinul nu-și dorește să relanseze o "cursă a înarmărilor" cu SUA

  • 02 Martie 2018 17:07
Dmitri Peskov: Kremlinul nu-și dorește să relanseze o

Kremlinul a respins vineri, 2 martie, orice idee că și-ar dori să relanseze o "cursă a înarmărilor" cu SUA, la o zi după discursul foarte ferm al președintelui Vladimir Putin, în care el a lăudat armele "invincibile" ale Rusiei, relatează AFP.

"Rusia nu are intenția de a se lansa într-o cursă a înarmărilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, respingând acuzațiile Washingtonului potrivit cărora Moscova și-ar încălca obligațiile sale internaționale prin dezvoltarea acestor noi arme.

"Noi dezmințim categoric toate acuzațiile conform cărora Rusia încalcă dispoziții și articole ale dreptului internațional privind dezarmarea și controlul armelor ", a spus Peskov.

"Rusia a fost, este și va fi constrânsă de obligațiile sale internaționale", a adăugat el.

Președintele Vladimir Putin a pronunțat joi un discurs cu accente militariste în fața parlamentului, în care el a enumerat ultimele tipuri de arme de înaltă tehnologie ale Rusiei, asigurând în același timp că "nu amenință pe nimeni".

El a prezentat noi tipuri de rachete de croazieră cu "rază nelimitată" și hipersonice, mini-submersibile cu propulsie nucleară și o armă laser "despre care este prea devreme pentru a-i menționa detaliile".

Washingtonul a reacționat, acuzând Moscova de "încălcarea directă" a tratatelor internaționale semnate de Rusia, între care Tratatul privind forțele nucleare cu rază medie de acțiune (INF), semnat de Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov în 1987.

Discursul despre starea națiunii, rostit în ajun de președintele Vladimir Putin în fața camerelor reunite ale parlamentului federal, nu are un "caracter militarist", iar noile tipuri de arme prezentate de șeful statului rus, cu această ocazie, reprezintă o garanție a menținerii parității nucleare în lume, a insistat Dmitri Peskov, citat de TASS.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău