Dmitri Rogozin nu se regăsește pe noua listă a vicepremierilor făcută publică de către premierul desemnat, Dmitri Medvedev

  • 08 Mai 2018 14:35
Dmitri Rogozin nu se regăsește pe noua listă a vicepremierilor făcută publică de către premierul desemnat, Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev, propus pentru funcția de premier al Rusiei, a prezentat lista adjuncților săi, iar din aceasta lipsește numele fostului vicepremier responsabil de apărare și relațiile cu Transnistria, Dmitri Rogozin.

Potrivit ria.ru, Dmitri Medvedev a propus ca Dmitri Rogozin să fie înlocuit cu actualul ministru adjunct al Apărării, Iuri Borisov. 

De asemenea, ministrul Finanțelor, Anton Siluanov îi va locul lui fostul ministru al Economiei, Igor Șuvalov. Șefa Curții de Conturi și ex-ministrul Sănătății, Tatiana Golikova, va fi numită vicepremier pe probleme de sănătate și politici sociale.

Vicepremierul nominalizat Olga Golodeț va avea în gestiune sportul și cultura. Un alt vicepremier nominalizat Dmitri Kozak va patrona industria și energetica, iar un altul - Vitali Mutko - construcțiile și politica regională. 

Dmitri Medvedev nu a anunțat deocamdată lista miniștrilor. Candidatura sa urmează să fie examinată astăzi de către Duma de Stat.  

Dmitri Rogozin a dewținut funcția de vicepremier din anul 2011. În august 2017, el a fost declarat persona non-grata pe teritoriul R.Moldova după ce a făcut mai multe declarații defăimătoare la adresa acestui stat. Oficialul rus a fost declarată persoană indezirabilă și în UE, și în SUA după exprimarea poziției sale față de anexarea Crimeii de către Rusia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău