Dmitri Medvedev cere o interdicție asupra obținerii de câștiguri în Rusia de către „agenții străini”

  • 25 Martie 2023 15:11
Dmitri Medvedev cere o interdicție asupra obținerii de câștiguri în Rusia de către „agenții străini”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a susținut sâmbătă că parlamentul de la Moscova ar trebui să adopte o lege care să interzică oricărei persoane din categoria ''agenților străini'' să câștige bani în Rusia, transmite Agerpres.

Medvedev, care a fost și prim-ministru, încă are o mare influență mare în Rusia, el fiind în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate Națională.

Controversata lege privind ''agenții străini'' vizează indivizi, media și organizații neguvernamentale active în Rusia care nu sunt loiale liniei partidului de guvernământ.

Anterior în această lună, Rusia a adăugat organizația ecologistă World Wildlife Fund (WWF) pe lista ''agenților străini''.

Pentru a include o persoană în categoria ''agenților străini'', autoritățile ruse nu trebuie să demonstreze că persoana în cauză a primit bani din străinătate, fiind suficient să se presupună că ea se află sub ''influență străină''.

Lista ''agenților străini'' elaborată de Ministerului Justiției rus cuprinde în prezent peste 160 de organizații și 250 de persoane, multe dintre acestea fiind adăugate după începerea războiului din Ucraina.

La 24 februarie anul trecut, Rusia a lansat o agresiune neprovocată și nejustificată împotriva Ucrainei vecine. Moscova a susținut constant că desfășoară o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a populației rusofone din Ucraina.

Kievul a anunțat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut și peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău