Dmitri Medvedev afirmă că UE va dispărea înainte de acceptarea Ucrainei în componența sa

  • 19 Iunie 2022 16:54
Dmitri Medvedev afirmă că UE va dispărea înainte de acceptarea Ucrainei în componența sa

Intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană este cu adevărat posibilă abia până la jumătatea secolului, iar până în acest moment uniunea însăși ar putea să dispară. Această afirmație a fost făcută de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, pe canalul său Telegram, scrie TASS.

În opinia sa, situația privind admiterea Ucrainei în Uniunea Europeană este asemănătoare construcției comunismului în URSS: nu este menționată data implementării acestor planuri, dar sunt date multe condiții abstracte neverificabile. Verificarea lor obiectivă este imposibilă, a continuat Medvedev, subliniind că aceasta va dura timp de zeci de ani și va fi făcută de noile generații de lideri ai UE.

Prin urmare, a declarat politicianul, "termenul real este mijlocul secolului, nu mai devreme". "Și dacă (bat în lemn) UE va dispărea până atunci? Mi-e groază ce scandal va fi, ținând cont de ce sacrificii s-au făcut pe altarul aderării la UE și ce înșelare a așteptărilor va fi pentru nefericiții ucraineni?" - a adăugat el.

Explicând comparația cu URSS, vicepreședintele Consiliului de Securitate a amintit că cea mai recentă versiune a Programului Partidul Comunist al Uniunii Sovietice adoptată în 1961, spunea: "Partidul proclamă solemn: actuala generație de cetățeni sovietici va trăi sub comunism!". "Au trecut anii. Noi, școlari ai anilor '70, așteptam cu toții instalarea comunismului, dar nu, vai, nu s-a întâmplat. Uniunea Sovietică s-a prăbușit, iar Partidul a fost lichidat" - și-a împărtășit Medvedev amintirile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău