Dmitri Kozak, la Chișinău: Alegerile anticipate sunt inevitabile, chiar dacă va fi formată o coaliție

  • 03 Iunie 2019 16:07
Dmitri Kozak, la Chișinău: Alegerile anticipate sunt inevitabile, chiar dacă va fi formată o coaliție

Principalele trei partide din Parlamentul Rep. Moldova au poziții care se exclud reciproc și acestea nu sunt în stare să formeze o coaliție majoritară viabilă, motiv pentru care chiar dacă va fi formată o coaliție, alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile, a declarat astăzi la Chișinău în cadrul unui briefing vicepremierul rus Dmitri Kozak.

Acesta a mai opinat că în caz de anticipate, ar trebui să se țină cont de recomandările UE și ale Comisiei de la Veneția și să fie modificat sistemul electoral.

Fiind întrebat ce fel de alianță ar putea să fie formată la Chișinău, Dmitri Kozak a răspuns că una care va conduce spre alegeri anticipate. „O coaliție cu partidele care sunt gata să creeze măcar o alianță temporară pentru a organiza alegeri corecte și transparente”, a declarat vicepremierul rus. „Vectorul european nu înseamnă arderea podurilor cu Rusia”, a adăugat el.

În același timp, Igor Dodon a declarat după întrevederea cu oficialul rus că discuțiile au vizat relațiile comerciale dintre cele două state, care ar fi în ascensiune în ultimii doi ani, situația migranților moldoveni în Rusia și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale, în special în CSI și Uniunea Eurasiatică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău