Dmitri Kozak, despre coaliția PSRM-ACUM: Eu chiar sunt surprins că a rezistat aproape jumătate de an

  • 21 Noiembrie 10:02
Dmitri Kozak, despre coaliția PSRM-ACUM: Eu chiar sunt surprins că a rezistat aproape jumătate de an

Vicepremierul rus, Dimitri Kozak, responsabil de relațiile dintre R.Moldova și Federația Rusia, a vorbit, în cadrul unui birefing, despre coaliția PSRM-blocul ACUM.

Astfel, oficialul rus a fost întrebat de un jurnalist dacă acel consens care a dus la formarea coaliției respective dintre Rusia, UE și SUA nu mai există după destrămarea acesteia și formarea noului Guvern de la Chișinău. Dmitri Kozak a negat că ar fi existat o astfel de colaborare, menționând că a fost vorba de o coaliție situativă necesară pentru a depăși „criza profundă” în care se afla R. Moldova.  „Noi am propus o soluție când a fost creată o coaliție pentru decriminaliza republica, pentru a crea condiții pentru noile alegeri. Noi înțelegeam că că această coaliție nu poate rezista mult timp. Eu chisra sunt surprins că a rezistat aproape jumătate de an și am conclucrat. Când oamenii au principii diferite în ceea ce ține de politca externă, această neînțelegere nu putea fi evitată. A apărut un guvern, care nu va vorbi despre prioritățile politicii externe, dar va munci pentru dezvoltarea economică și politică. Nimic grav nu s-a întâmplat, noi nu am tras sforile și, sper, că nici partenerii noștri europeni și americani nu au făcut acest lucru. Este alegerea suverană a R.Moldova”, a declarat Kozak.

Menționăm că premierul Ion Chicu a efectuat, ieri, o vizită de lucru la Moscova unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali ruși, inclusiv cu omologul său, Dmitri Medvedev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
5,76 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Wed
3 °C
Thu
3 °C
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
9 °C

Curs oficial BNM 10 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2684 -0.0634
USD 17.4021 -0.0257
RON 4.0326 -0.0118
UAH 0.7343 -0.0004
RUB 0.2731 -0.0004
Arhivă Radio Chișinău