Divergențe între ICR Chișinău și autoritățile de la Cahul

  • 20 Mai 2014 14:42
Divergențe între ICR Chișinău și autoritățile de la Cahul

Un bust al poetului Grigore Vieru ar fi urmat să fie dezvelit miercuri, 21 mai, la Cahul, însă acest lucru nu va fi posibil, pentru că s-ar fi împotrivit autoritățile locale.

Directorul Institutului Cultural Român de la Chișinău, Valeriu Matei, a declarat că evenimentul ar fi urmat să aibă loc în contextul Festivalului Internațional de Poezie ”Grigore Vieru”, care se desfășoară de astăzi în Republica Moldova. Primăria orașului Cahul, afirmă, pe de altă parte, că bustul va fi instalat, doar că în iulie, de ziua orașului. 

Bustul lui Grigore Vieru, creat la comanda ICR de sculptorul Ion Zderciuc, urma să fie amplasat la intrarea în parcul din centrul orașului Cahul. Potrivit directorului Institutului Cultural Român la Chișinău, Valeriu Matei, autoritățile locale nu și-au dat însă acordul.

Contactate de Radio Chișinău, autoritățile locale de la Cahul susțin că au existat unele divergențe între ei și reprezentanții ICR referitor la locul amplasării bustului, însă acestea au fost aplanate. Viceprimarul localității, Tatiana Romaniuc, a declarat că s-a ajuns la înțelegerea ca bustul să fie dezvelit la 6 iulie, de ziua orașului.

Decizia privind amplasarea bustului trebuie adoptată de Consiliul Orășenesc, a mai precizat Tatiana Romaniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău