Distrugerea gazoductelor Nord Stream: Procuratura din Suedia anunță că au fost găsite urme de explozibili

  • 18 Noiembrie 2022 11:58
Distrugerea gazoductelor Nord Stream: Procuratura din Suedia anunță că au fost găsite urme de explozibili

Procurorul suedez care conduce ancheta privind avariile la conductele Nord Stream 1 și 2 a confirmat că incidentul a fost un sabotaj și a declarat că au fost găsite urme de explozibili, potrivit The Guardian.

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele străine care au fost găsite. Lucrările avansate de analiză continuă pentru a putea trage concluzii mai ferme cu privire la incident”, a declarat procurorul Mats Ljungqvist, scrie G4Media.

În continuare, comunicatul precizează că „ancheta preliminară este foarte complexă și cuprinzătoare” și că activitatea continuă. Comunicatul nu menționează niciun suspect. De asemenea, declarația laudă cooperarea autorităților din Suedia cu cele din alte țări. În încheiere, se precizează că procurorul nu poate furniza informații suplimentare în acest moment.

La sfârșitul lunii septembrie, rupturi de mari dimensiuni în conducte au provocat o scurgere de gaze care a fost vizibilă de la suprafața Mării Baltice.

Imagini subacvatice de la mijlocul lunii octombrie au arătat amploarea pagubelor. La sfârșitul lunii octombrie, Ministerul rus al Apărării a acuzat personalul marinei britanice că a aruncat în aer conductele, fără a prezenta însă nicio dovadă în sprijinul acestei afirmații, pe care Londra a negat-o.

Occidentul acuză Rusia că se află la originea sabotajului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău