DISTNAȚA DINTRE NOI ȘI NOI CUM O PARCURGEM?

  • 30 Martie 2012 12:44
DISTNAȚA DINTRE NOI  ȘI NOI  CUM O PARCURGEM?

La Grinăuți, baștina lui Spiridon Vangheli, poetul Simion Plămădeală s-a întors acasă, adunând lume bună din toată geografia românească.

La Grinăuți, baștina lui Spiridon Vangheli, poetul Simion Plămădeală s-a întors acasă, adunând lume bună din toată geografia românească. Dar s-a întors, după aproape jumătate de secol, din Cazahstan, unde a ajuns cum au ajuns și ceilalți români basarabeni (trebuie de precizat câte sute de mii au ajuns în acest turism șugubăț!). E un miracol cum a supraviețuit grinățeanul prin cuvânt, prin limbă, prin poezie! L-au descoperit doi Vasile – ambasadorul României în Cazahstan domnul Vasile Soare și harnicul Vasile Șoimaru... De la București, împreună cu Ana Blandiana și Romulus Rusan, a venit și secreatrul de stat al românilor de pretutindeni Eugeniu Tomac – să-i prindă în piept Steaua României în grad de ofițer, pentru literatură.

Cât e distanța între București și Chișinău? Dar între Chișinău și Caraganda? Dar între Chișinău și Soroca? Dar între Chișinău și Iași? Integritatea spirituală a românilor din toate geografiile, inclusiv din cele foarte dramatice, e motivul axial al dialogurilor de la Căile Cărții și în această joi. E vorba de cuvinte pline (după care urmează faptele) nu de vorbe. Cărțile valoroase e din acest fel de cuvinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău