Dispută pe Twitter între Elon Musk și directorul OMS în legătură cu rolul agenției ONU

  • 23 Martie 2023 18:14
Dispută pe Twitter între Elon Musk și directorul OMS în legătură cu rolul agenției ONU

Magnatul american Elon Musk, proprietar al rețelei de socializare Twitter, a declarat joi că țările nu ar trebui să-și "cedeze autoritatea" Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), comentarii respinse rapid pe rețeaua socială de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, relatează Agerpres.

"Țările nu ar trebui să cedeze autoritatea către OMS", a scris Musk, al cărui cont Twitter are peste 132 de milioane de urmăritori, ca răspuns la un videoclip postat de senatorul australian de dreapta Malcolm Roberts în care critica organizația ONU.

"Țările nu cedează suveranitatea către @OMS", a replicat pe Twitter directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus. "#PandemicAccord nu va schimba asta. Acordul va ajuta țările să se protejeze mai bine împotriva pandemiilor", a adăugat el.

De la apariția COVID-19 în urmă cu peste trei ani, Organizația Mondială a Sănătății a deplâns o "infodemie" - o epidemie de informații false, în special pe rețelele sociale, în legătură cu pandemia.

Uneori, agenția ONU a fost ținta directă a acestor atacuri, unii acuzând-o că încearcă să preia controlul asupra politicilor sanitare de la guverne, mai ales după ce au început negocierile internaționale între statele membre asupra unui nou acord privind pandemia pentru a evita și a face față viitoarelor focare.

OMS este formată din 194 de state membre care iau majoritatea deciziilor privind politicile și bugetele sale de sănătate în cadrul unei adunări anuale la care participă reprezentanții guvernelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
22
Sun
23
Mon
24
Tue
24
Wed
21
Arhivă Radio Chișinău