Disperată că rușii nu mai vor să moară pentru Putin în război, Moscova vrea să elibereze deținuți ca să-i trimită pe front

  • 23 August 2022 09:19
Disperată că rușii nu mai vor să moară pentru Putin în război, Moscova vrea să elibereze deținuți ca să-i trimită pe front

Rămasă fără soldați, Moscova caută recruți până și în închisori. Le promite deținuților bani și libertate. Pare a fi ultima soluție în condițiile în care rușii nu sunt dispuși să moară pentru războiul lui Putin, în Ucraina, scrie BBC.

La fel ca în multe orașe din Rusia, și în Volosovo, lângă Sankt Petersburg, difuzoarele instalate pe stâlpi înalți de pe marginea străzii principale cheamă rușii să semneze contracte cu armata pentru a lupta în Ucraina. De obicei, în difuzoare se aude muzică patriotică în timpul sărbătorilor naționale. Acum, însă, au un alt scop. "Se formează două batalioane de artilerie. Invităm bărbați cu vârste între 18 și 60 de ani să se alăture voluntar", este mesajul care se aude pe străzi și care se repetă în toată țara.

Pe rețelele sociale sau la televizor, bărbații sunt îndemnați să semneze contracte pe termen scurt cu armata pentru a lupta în Ucraina. Este o acțiune lansată de armata rusă după pierderile semnificative de pe front. Majoritatea bărbaților din Volosovo nu susțin războiul, în timp ce femeile spun că războiul este mult prea dureros. "[Războiul] este prea dureros pentru a putea vorbi. Să-ți omori frații este greșit. De ce să pleci? Numai trupurile le vor fi aduse înapoi", spune o femeie.

Rusia nu a spus ce pierderi a suferit în război, dar oficialii occidentali spun că între 70.000 și 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei. Pentru a atrage noi recruți, autoritățile le oferă voluntarilor sume uriașe de bani, loturi de teren și chiar locuri premium pentru copiii lor în școlile rusești. Cei responsabili cu recrutarea au vizitat chiar închisorile rusești pentru a înscrie deținuți, promițându-le libertate și bani, scrie digi24.ro.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău