Disneyland Paris va găzdui un amplu centru de vaccinare anti-COVID-19

  • 21 Aprilie 2021 13:07
Disneyland Paris va găzdui un amplu centru de vaccinare anti-COVID-19

Un amplu centru de vaccinare împotriva maladiei COVID-19 va fi inaugurat sâmbătă la Disneyland Paris, celebrul parc de distracții situat la aproximativ 30 de kilometri est în raport cu capitala Franței, închis temporar din cauza pandemiei de coronavirus, au anunțat miercuri autoritățile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Acel "vaccinodrom" va fi amenajat "în centrul de conferințe Newport Bay Club de la Disneyland Paris", folosit de obicei pentru evenimente de afaceri.

Spațiul ales se află în proximitatea hotelurilor și în afara atracțiilor parcului. Nicio animație tematică asociată Disneyland nu este prevăzută.

După ce a rămas închis între 13 martie 2020 și 15 iulie 2020, parcul de distracții Disneyland Paris, care numără 17.000 de angajați, și-a întrerupt din nou activitatea începând din 30 octombrie 2020 din cauza restricțiilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Noul centru "va vaccina cel puțin 1.000 de persoane pe zi", dar va avea particularitatea de a fi deschis doar pe durata weekendurilor, grație mobilizării unei echipe de 60 de medici, infirmiere, pompieri și personal de primire, potrivit organizatorilor.

Programările vor fi realizate doar pe internet, au adăugat ei.

În timpul unei reuniuni organizate marți la Palatul Elysee, președintele francez Emmanuel Macron a salutat faptul că programul de vaccinare "accelerează" în Franța, unde aproape 18 milioane de persoane au primit deja cel puțin o doză a unui vaccin anti-COVID-19. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău