Disney, primul studio din istorie care a depășit pragul încasărilor de 10 miliarde de dolari într-un singur an

  • 09 Decembrie 2019 20:00
Disney, primul studio din istorie care a depășit pragul încasărilor de 10 miliarde de dolari într-un singur an

Disney, impulsionat de încasările de 919,7 milioane de dolari obținute de filmul de animație "Frozen II", a devenit duminică primul studio din istoria cinematografiei care a reușit să depășească pragul de 10 miliarde de dolari în box-office-ul său anual, informează deadline.com, preluat de Agerpres.

Compania Disney a obținut 3,28 miliarde de dolari din box-office-ul intern și 6,72 miliarde de dolari din box-office-ul internațional, stabilind astfel un nou record în box-office-ul mondial obținut vreodată de un studio hollywoodian într-un an calendaristic.

Precedentul record al studioului Disney era de 7,6 miliarde de dolari și a fost stabilit în 2016.

Cifrele menționate nu au inclus încasările obținute de titlurile lansate de studioul Fox (achiziționat în 2019 de Disney). Dacă ar fi adăugate acele încasări, atunci box-office-ul global al grupului Disney ar depăși deja 11,94 miliarde de dolari.

Noul record este cu atât mai meritoriu, cu cât el a fost stabilit în contextul în care un lungmetraj Disney așteptat cu mare nerăbdare de fani, "Star Wars: The Rise Of Skywalker", va avea premiera pe 18 decembrie în străinătate și pe 20 decembrie în America de Nord.

Alături de "Frozen II", celelalte filme care au contribuit la recordul de încasări al grupului Disney în acest an au fost "Avengers: Endgame" (2,798 miliarde de dolari), "The Lion King" (1,656 miliarde de dolari), "Captain Marvel" (1,130 miliarde de dolari), "Toy Story 4" (1,074 miliarde de dolari) și "Aladdin" (1,051 miliarde de dolari).

"Frozen II" ar trebui să depășească la rândul său pragul încasărilor de 1 miliard de dolari pe plan global până în weekendul următor.

În august, Disney a devenit primul studio din istorie care a avut cinci filme cu încasări de peste 1 miliard de dolari într-un singur an calendaristic. În contextul în care "Frozen II" se apropie de acel prag, care va fi depășit cel mai probabil și de "Star Wars: The Rise Of Skywalker", Disney va avea la sfârșitul acestui an șapte filme care vor fi realizat o astfel de performanță de box-office.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău