Disensiuni și acuzații grave într-o companie imobiliară din capitală

  • 19 Septembrie 2019 08:27
Disensiuni și acuzații grave într-o companie imobiliară din capitală

Mesaje contradictorii lansate în spațiul public de către diferiți actori din domeniul imobiliar denotă o situație gravă creată în jurului companiei Proimobil Disensiunile se referă atât la denumirea companiei, cât și la situația de conflict în rândul membrilor echipei. Părțile se acuză reciproc de „constrângere”, „șantaj”, „ilegalități”, dar și „evaziune fiscală în proporții deosebit de mari”, transmite IPN.

Unul dintre comunicatele de presă vine de la Pro Imobil Company SRL care „atrage atenția publică asupra unui fenomen îngrijorător cu care se confruntă de câteva luni încoace. Fondatorul brandului Pro Imobil, Vladislav Musteață, care în prezent nu mai are niciun raport juridic cu compania noastră, exercită măsuri de constrângere fără precedent asupra colaboratorilor și partenerilor Pro Imobil Company”.

Autorii documentului afirmă că, „prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională, zeci de agenți imobiliari cu care Pro Imobil Company are semnate contracte de colaborare. În termeni mai simpli: Vladislav Musteață cumpără imobile din banii săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din Republica Moldova. Acțiunile sale aduc prejudicii în proporții deosebit de mari bugetului public prin neachitarea impozitelor ce derivă din sutele de tranzacții imobiliare. De neînțeles este faptul cum Vladislav Musteață își continuă activitățile ilegale, deși are la activ 4 cauze penale pornite pe evaziune fiscală”.

Potrivit autorilor, gravitatea situației a ajuns într-un punct critic având în vedere că cei aproape 300 de agenți imobiliari ai Pro Imobil Company „lucrează astăzi pe străzi și semnează tranzacții imobiliare în portbagajul mașinilor personale. Cei care vin la sediul companiei sunt sunați și constrânși de către Vladislav Mustață. În lumina celor expuse mai sus, facem apel către autoritățile responsabile să ia în considerare gravitatea situației și să acționeze de o manieră operativă. În caz contrar, o companie care asigură sute de locuri de muncă și achită toate taxele la stat, riscă să intre în faliment.

Comunicatul de la Pro Imobil Company precizează că în situația creată este vorba despre două companii distincte: „Pro Imobil Grup este compania fondată de Vladislav Musteață și care în prezent se află în proces de insolvabilitate având sechestre pe bunuri în valoare de circa 50 de milioane de lei, iar Pro Imobil Company este firma care gestionează actualmente brandul Pro Imobil”.  

Comunicatul care exprimă celălalt punct de vedere operează cu denumirea generică „Proimobil”: „Proimobil atrage atenția presei și a autorităților asupra unor acțiuni de intimidare și de șantaj la care sunt supuși toți colaboratorii și agenții firmei. Acțiunile vin din partea unui grup criminal care din 2017, prin intermediul dosarelor la comandă, create de către regimul Plahotniuc, a pus control pe activitatea companiei. De mai mult de 2 luni aceste persoane intimidează agenții și nu le achită salariile, de asemenea colaboratorii companiei sunt speriați cu noi dosare la comandă”, se spune în comunicatul care vrea să lase impresia că vine de la „tot colectivul Proimobil”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău