Discuții publice privind Strategia de reformă a administrației publice au fost organizate în nordul Republicii Moldova și la Comrat

  • 20 Februarie 2023 18:59
Discuții publice privind Strategia de reformă a administrației publice au fost organizate în nordul Republicii Moldova și la Comrat

O nouă rundă de consultări publice privind Strategia de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 a avut loc pe 17 și 20 februarie, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Vineri, 17 februarie, echipele Cancelariei de Stat au fost la Edineț, Bălți și Soroca pentru a discuta cu reprezentanții autorităților publice locale, primari, președinți de raioane, consilieri locali, funcționari publici, dar și reprezentanți ai societății civile și mass-media din regiune despre cele mai importante schimbări pe care urmează să le aducă noul document strategic de țară.

Iar astăzi, la Comrat, într-o dezbatere publică, participanții au făcut un schimb de opinii privind noile prevederi ale strategiei și modul cum vor contribui acestea la dezvoltarea regiunii. Participanții au avut sugestii și propuneri care vor fi analizate de Cancelaria de Stat pentru a fi incluse în documentul final propus pentru aprobare Guvernului.

În total, până acum, au fost organizate 10 evenimente regionale la care au participat reprezentanți ai autorităților implicate și interesate de reforma administrației publice din toate raioanele Republicii Moldova. 

Amintim că proiectul strategiei este un document elaborat de Guvernul și reprezintă viziunea Executivului privind transformarea administrației publice centrale și locale, în contextul aderării Moldovei la Uniunea Europeană și al noilor realități socio-economice. Aceasta înseamnă o administrație publică centrală și locală eficientă, transparentă și responsabilă, capabilă de perfecționare permanentă, care oferă servicii accesibile și de calitate cetățenilor și mediului de afaceri. 

Proiectul Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2023-2030 este disponibil pe portalul www.particip.gov.md, la următorul link: https://bit.ly/3jt5YMB 

Cancelaria de Stat va sistematiza toate propunerile primite în ultimele două săptămâni și va evalua includerea acestora în documentul strategiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău