Discuții privind relațiile dintre Chișinău și Bruxelles, în cadrul unei reuniuni la Strasbourg

  • 18 Decembrie 2019 11:23
Discuții privind relațiile dintre Chișinău și Bruxelles, în cadrul unei reuniuni la Strasbourg

O nouă reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană are loc astăzi și mâine la Strasbourg.

În deschiderea reuniunii care va avea loc în această după-amiază (16.00) vor avea discursuri copreședinții Comitetului europarlamentarul român Siegfried Mureșan și vicepreședintele Legislativului de la Chișinău, Mihail Popșoi.

În prima zi se vor discuta relațiile dintre Chișinău și Bruxelles prin prisma realizării Planului național de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului. De asemenea, vor fi abordate reformele din domeniul economic, în special îmbunătățirea climatului de afaceri, precum și situația actuală în sistemul bancar.

În cea de-a doua zi, discuțiile se vor axa pe consolidarea reformelor democratice și a statului de drept, reformele în justiție și administrația publică, lupta împotriva corupției. Totodată, Comitetul va dezbate respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv libertatea mass-media și reformă audiovizuală. Cooperarea cu societatea civilă în cadrul implementării Acordului de Asociere, progresul și dificultățile în procesul de soluționare a problemei transnistrene sunt alte două subiecte de pe agenda reuniunii.

Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană a fost ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova la 2 iulie 2014, iar de către Parlamentul European - pe 13 noiembrie 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău