Discursul lui Igor Dodon în care se vorbea despre necesitatea modernizării R.Moldova după UE, șters de pe site-ul Președinției. Comentariile șefului statului

  • 15 Octombrie 2018 13:19
Discursul lui Igor Dodon în care se vorbea despre necesitatea modernizării R.Moldova după UE, șters de pe site-ul Președinției. Comentariile șefului statului

Discursul lui Igor Dodon în care se vorbea despre necesitatea modernizării R.Moldova după standardele europene a fost șers, în acest week-end, de pe site-ul Președinției.

Potrivit agenției INFOTAG, este vorba de discursul președintelui la forumul Crans Montana, care a avut loc la sfârșitul lunii iunie în Elveția.

Președintele Igor Dodon nu a putut participa la forumul la care a fost invitat în calitate de oaspete de onoare. Cu toate acestea, prin intermediul consilierilor săi, el a transmis atunci un mesaj participanților la forum, care se referea la integrarea europeană.

„Obiectivul nostru constă în modernizarea dezvoltării Republicii Moldova. Reformele trebuie realizate exclusiv pentru binele poporului. Trebuie să elaborăm un asemenea de plan strategic de reforme, astfel că atunci când se va discuta problema aderării Republicii Moldova la UE, țara să fie pregătită din toate punctele de vedere", se spunea în discursul lui Dodon.

Acest citat a fost adus vineri de moderatorul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova. Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a spus că "așa ceva nu poate fi, poate că a fost o greșeală de traducere".

Prezent la emisiune, vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Cebotari, a declarat că "acesta nu este singurul caz în care socialiștii vorbesc despre integrarea europeană".

"Chiar dacă spun altceva în cuvinte, ei înțeleg că integrarea europeană nu are alternativă", a spus Cebotari.

În timpul emisiunii, Vlad Batrîncea l-a contactat pe președintele Igor Dodon, care a declarat că în text s-a comis o greșeală a consilierilor, care au fost sancționați.

Ulterior, textul cu așa-numita "greșeală", care a fost postat pe 28 iunie pe site-ul administrației prezidențiale, a fost complet eliminat de pe site. Textul a fost publicat în limbile română, rusă și franceză. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău