Directorul unei instituții de stat din Chișinău, depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei

  • 29 Februarie 14:33
Directorul unei instituții de stat din Chișinău, depistat cu avere nejustificată de peste jumătate de milion de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că directorul unei instituții de stat avea o diferență de 597 559,94 lei între averea dobândită oficial și cheltuielile realizate de către acesta și familia sa, în perioada august 2016 – decembrie 2019.

„S-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 597.559,94 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de subiectul controlului și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada 01.08.2016-31.12.2019”, a transmis ANI printr-un comunicat de presă emis astăzi, 29 februarie.

ANI a precizat că va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

„Persoana supusă controlului se decade din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau când actul de constatare va deveni definitiv”, a mai arătat sursa citată.

Numele persoanei va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. De asemenea aceasta va fi destituită din funcție în calitate de persoană a cărei avere va fi constatată în parte ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău